Fogszabályozó fajták

Szerző: Francia Dent | 2020. Szeptember 3.

Fogszabályozó fajták

Mielőtt a fogszabályozó fajták bemutatását megkezdenénk, szeretnénk tisztázni, mi is valójában a fogszabályozás.

A fogszabályzás – a tévhittel ellentétben – nem pusztán esztétikai beavatkozás. Maga a fogazat komoly és elengedhetetlen része az egészségnek. A fogak állapota befolyásolja a rágást, ezáltal az étel hatékony megemésztésére is hatással van. Következésképp nagyban befolyásolja egészségünket és közérzetünket is.

A fogszabályozás – a fentieket is figyelembe véve – tehát a fogak megtartásának és egészségmegőrzésének egyik módja.

Mi köze még az egészségnek a fogak kinézetéhez?

Nos, makulátlanul tisztítani csak és kizárólag azt a fogsort tudjuk, mely szabályosan helyezkedik el a szájüregben. A szabálytalan – rendezetlen – fogazatban a piszok, lepedék, ételmaradék sokkal jobban meglapul, megtapad. Ezáltal a rágás sem lesz tökéletes, a fogak az öntisztító képességüket szinte teljes egészében elveszítik. Innen már csak egy lépés a fogínybetegség és a fogszuvasodás.

Ezért nem mindegy, milyen fogszabályzó mellett rakjuk le voksunkat

Aki fogszabályzó készüléket szeretne és bennünket választ, biztos lehet abban, hogy a számára legmegfelelőbb fogszabályozó fajtát fogjuk ajánlani. Hogy miből választhatunk?

 Hagyományos, rögzített készülék
 Láthatatlan fogszabályozók
 Kivehető fogszabályozók

A fogszabályozó fajtákon belül is vannak különbségek, s mindegyiknek megvannak a saját előnyei.

A rögzített készülékek közül választhatjuk a hagyományos zárasat, illetve az önligírozó zárasat. A hagyományos zárasban gumigyűrűvel vagy speciális dróttal fixáljuk magát az ívet. Színeiben nagy a választék, a fiatalok nagyon kedvelik. Az önligírozó zár beépített, ezért viszonylag ritkán van szükség „aktiválásra”, illetve a kezelési idő is rövidebb. Ezen kívül nagy előnye, hogy nagyon könnyen és hatékonyan tisztán tartható.

A zárak típusa és anyaga is eltérő, van fém, porcelán és zafír záras. Utóbbi szinte láthatatlan. És ha már itt tartunk.:

Láthatatlan fogszabályozás:

Egy 21-dik századi technológiával kialakított kényelmes és biztos módszer, amely speciális anyagból készített sínek segítségével szabályozza a fogakat, szinte észrevehetetlenül. Ezek a sínek átlátszóak. Hatásmechanizmusáról, előnyeiről, hátrányáról már írtunk a legjobb fogszabályozó című blogbejegyzésünkben.

Kivehető fogszabályzó:

Ez a készülék, ahogy korábban is beszéltünk már róla, leginkább a gyermekeknél a legjobb megoldás, mert felkészíti a fogakat a szabályozásra, bátran alkalmazható vegyes fogazatnál, tehát ott, ahol még vannak tejfogak is. Így megelőzhetőek a későbbiek során kialakuló, esetleg súlyosabb rendellenességek.Ezek a fogszabályozók kevesebb szakorvosi ellenőrzést igényelnek és a fogmosásban sem akadályozzák a gyermekeket.A fogszabályozó készülékek terén bővebben is tájékozódhatnak weboldalunkon!

Vissza

Elérhetőségek

Francia Dent Bt.

Cím: 4024 Debrecen Szent Anna u. 8.
E-mail: info@franciadent.com

Telefon: 
+36 52 320 394
+36 20 595 6444

Nyitvatartás

Hétfő: 8:00 - 16:30
Kedd: 8:00 - 16:30
Szerda: 8:00 - 16:30
Csütrötök: 8:00 - 16:30
Péntek: 8:00 - 15:00
Szombat-Vasárnap: ZÁRVA

Kövess minket itt: