Láthatatlan fogszabályozó készülék

Szerző: Francia Dent | 2020. Augusztus 5.

A legjobb fogszabályozó kérdését járjuk körül blogbejegyzés sorozatunkban. Előző bejegyzésünkben megvizsgáltuk a rögzített fogszabályzók előnyeit hátrányait. Most pedig egy másik fogszabályzó, a láthatatlan vagy sínes fogszabályozó hatásmechanizmusára, használatára. A láthatatlan vagy sínes fogszabályzó készülék a legjobb fogszabályzó besorolást kapta, ugyanis láthatatlan és kivehető.

Előnyei

 Így előnyére válik az, hogy kivehető evés, fogmosás- vagy bármilyen olyan tevékenység közben amely során egy fogszabályozó viselése előnytelen lenne.

 A fogselyem használata sem akadályozott.

 Azáltal, hogy kivehető, bátran használhatjuk, anélkül, hogy a bracketek kiesésével, vagy a gumiszalagok elvesztésével kellene számoljunk.

 A kényelmes speciális anyagból készült sínek, gyakorlatilag láthatatlanok.

Kezelés időtartama:

Egy kezelés egyénfüggő, de általában 6 -18 hónap. A kezelési időt nagymértékben befolyásolja, hogy milyen gyakran viseljük a készüléket. Itt is nagyon fontosak az időszakos konzultációk és találkozások, általában 4-6 hetente. A síneket pedig 1-2 hetente szükséges cserélni.

Viszont a kezelések során készített sínek egymás utáni gyártásához, nincsen szükség újabb lenyomat vételre, hiszen ezek tervezése, számítógép segítségével történik az úgynevezett: Computer-Aided-Design, Computer-Aided-Manufacturing (CAD-CAM) technológiával. A sínek, 1mm vékony műanyag fóliából készülnek – ezáltal sem a beszédtechnikát, sem pedig az evést nem zavarják. Egy kezelés során átlagosan legkevesebb 12 legtöbb-24 sín készül, amelyek 0,25mm-0,3 mm-es fogelmozdítást hajtanak végre az 1- 2 hetes viselési periódus alatt. Már napi 18-20 órás használat is jó eredményeket hoz.

Hátrányai

A láthatatlan fogszabályzás esetleges hátránya, az ha nem viseljük, nem hozza meg a kívánt eredményt. Ugyanígy nem lesz eredményes, vagy meghosszabbítódig a kezelés időtartama, ha nem annyit viseljük amennyit az orvos meghatároz, vagy ha kihagyjuk az orvossal való konzultációkat, ha nem cseréjük megfelelő ütemben a síneket.

S hogy mi lehet a legjobb fogszabályozó módszer? Összességében mind a láthatatlan mind pedig a rögzített fogszabályzónak megvannak a maga előnyei. Bármelyikre is esne az Ön választása nálunk, minkét típusra van megoldás. Amennyiben nincs fogorvosa, laborunkkal közreműködő fogorvosainkra bízhatja magát, akik több éves gyakorlati múlttal és szakértelemmel rendelkeznek.

Ha sikerült válaszokat találni cikkünk nyomán, kérjük jelezze a szívecskére kattintva. Ha úgy gondolja, másoknak is segíthetünk, megosztásával hozzájárulhat mindehhez. Köszönjük.

Részleteket a láthatatlan fogszabályzásról itt olvashat még.

Vissza

Elérhetőségek

Francia Dent Bt.

Cím: 4024 Debrecen Szent Anna u. 8.
E-mail: info@franciadent.com

Telefon: 
+36 52 320 394
+36 20 595 6444

Nyitvatartás

Hétfő: 8:00 - 16:30
Kedd: 8:00 - 16:30
Szerda: 8:00 - 16:30
Csütrötök: 8:00 - 16:30
Péntek: 8:00 - 15:00
Szombat-Vasárnap: ZÁRVA

Kövess minket itt: