Láthatatlan fogszabályozás

Szerző: Francia Dent | 2020. Július 12.

Fogszabályozó készülék – huszonegyedik századi technológiával

Mi is ez a láthatatlan fogszabályozás? Miben más mint a hagyományos fogszabályozó készülék?

Régebben a fogszabályozás, fogszabályzó viselése általában gyerekekkel, tinédzserekkel kapcsolatosan merült fel. Viszont, manapság lehetségessé vált a gyerekkori nem kikorrigált fogsor helyrehozatala, felnőtt korban is. Mindez fogszabályozó segítségével történik.  Azonban nem titok, hogy egy hagyományos fogszabályzó viselése felnőtt számára nem túl előnyös.

Erre az igényre született meg a láthatatlan fogszabályozás. Mint ahogyan a neve is mutatja, a fogszabályzó sínek, átlátszóak, egy speciális anyagból készülnek.

Hogyan készül egy láthatatlan fogszabályozó készülék?

Elkészítésük során lenyomat készül, amelyet 3D formában digitalizálnak a fogtechnikai laborokban. Ezen lenyomatok segítségével aztán, egy személyre szabott fogelmozdítási terv készül (fogorvos és fogtechnikus együttműködésével). Van arra is lehetőség, hogy a paciens egy pár másodperces kis videóban megnézhesse a fogelmozdítás folyamatát és a végeredményt is. Majd ezt követően elkészülnek a fogszabályozó sínek.

Milyenek ezek a sínek?

Átlátszóak, így ezáltal, esztétikusak is. A fogszabályozás szinte észrevehetetlenül történik. Nem rakódnak le ételmaradékok sem a fogak közé, hiszen mivel kivehető,  könnyen tisztítható a fogszabályzó felülete.

Több millió ember nem tévedhet…

Invisalign szerint több mint 8 millió ember próbálta ki és használ láthatatlan fogszabályzó készüléket. Nagyon úgy néz ki, hogy ez a szám növekvő tendenciát mutat. Nem is csoda, hiszen értelmetlen lenne más módszerhez folyamodni, amikor itt egy kézenfekvő megoldás.

Amennyiben ezzel kapcsolatos kérdései vannak, szívesen állunk rendelkezésére. Laborunk láthatatlan fogszabályozó készülékek elkészítésével is foglalkozik, az erre specializálódott, tapasztalt fogorvosokkal együttműködve. Vegyük fel a kapcsolatot.

Ha tetszett a cikk, a kis ikonokra kattintva megosztható.

Vissza

Elérhetőségek

Francia Dent Bt.

Cím: 4024 Debrecen Szent Anna u. 8.
E-mail: info@franciadent.com

Telefon: 
+36 52 320 394
+36 20 595 6444

Nyitvatartás

Hétfő: 8:00 - 16:30
Kedd: 8:00 - 16:30
Szerda: 8:00 - 16:30
Csütrötök: 8:00 - 16:30
Péntek: 8:00 - 15:00
Szombat-Vasárnap: ZÁRVA

Kövess minket itt: