Rendezett fogsorral a bennünk rejlő szupererőért!

Szerző: Francia Dent | 2020. Augusztus 11.

Ha azt mondanánk, hogy létezik egy „találmány”, ami javítja a saját és a környezetünk hangulatát, segít magabiztosabbá és mások számára rokonszenvesebbé válni, miközben kutatások által igazolt módon több örömérzést vált ki az agyban, mint a csokoládé, akkor milyen gyorsan indulna el érte a boltba? Jó hír, hogy sorban állásra semmi szükség, ez a valami ugyanis már mindenkinél ott van, és úgy hívják: mosoly. Miért fosztanánk meg magunkat ettől a „szupererőtől” csak azért, mert nem vagyunk elégedettek fogsorunk kinézetével?

Ha a fenti felsorolás nem volt elég meggyőző, hozzátehetjük, hogy szintén tanulmányok bizonyították, hogy a mosolygástól fiatalabbnak és karcsúbbnak(!) látszik az ember. Sőt, az üzleti életben is hasznát vesszük, a többség ugyanis hozzáértőbbnek találja azokat, akiknek jókedv ül ki az arcukra. Ezekről az előnyökről sajnos nagyon sokan kénytelen lemondani amiatt, mert ők maguk is érzik, hogy fogsoruk szabályozásra szorul. Szerencsére a technológia fejlődésének hála ma már életkortól függetlenül minden problémára van hatékony megoldás!

Az eddig említett esztétikai és pszichés tényezők mellett nem hallgathatjuk el azokat az egészségügyi szempontokat sem, amelyek a halogatás ellen szólnak. Rendellenes fogállás esetén sérülhet a fogágy és a fogzománc, nő a fogszuvasodás veszélye, beszédhibák alakulhatnak ki, sőt, a hibás harapási berögződések idővel az emésztésünkre is káros hatással lehetnek. Összességében a szabályos fogsor segít meghosszabbítani fogaink egészséges élettartamát, miközben számos más területen fejt ki jótékony hatást.

Blogunkon rendszeresen jelentkezünk majd olyan bejegyzésekkel, amelyek segítik a megfelelő döntések meghozásában azokat, akik maguk vagy épp gyermekük érdekében belevágnak ebbe a ma már kényelmes és biztos eljárásba. Ezúttal talán a leggyakoribb kérdésekre igyekszünk röviden választ adni.

Milyen esetekben érdemes fontolóra venni a fogszabályozást?

A ferde vagy torlódó fogaktól a jelentős foghézagokon át a különböző harapási rendellenességekig számos olyan probléma akad, ami indokolttá teszi a beavatkozást. Ezek egy része ráadásul olyan, amit nem lehet „házilag diagnosztizálni”, éppen ezért mindenképp érdemes szakemberhez fordulni, hogy eldönthessük, szükség van-e beavatkozásra, és ha igen, milyenre.

Hány éves korban érdemes rászánnunk magunkat a dologra?

Szerencsére a fogszabályozás terén különösen igaz a mondás, miszerint: sosem késő elkezdeni! Gyermekeknél már általános iskolás kortól alkalmazhatóak a különböző technológiák, amelyek mostanra annyit fejlődtek, hogy a kicsik is könnyen megszokják a viselésüket. A felnőttek pedig ma már olyan láthatatlan fogszabályozók közül is választhatnak, amelyekkel úgy érhető el gyors, látványos eredmény, hogy közben az eszköz viselője teljes mértékben „önmaga maradhat”.

Miért fontos, hogy a megfelelő szakemberekhez forduljunk?

A fogszabályozás sikeréhez elengedhetetlenek az alapos vizsgálatok, a precíz számítások és tervek, az ideális (természetesen a páciens igényeinek is megfelelő!) eszköz kiválasztása és elkészítése, valamint a folyamatos kontroll. Ehhez pedig a fogorvostól a fogtechnikai laborig olyan specialistákra van szükség, akik képesek rugalmas, személyre szabott megoldásokat garantálni az első lépésektől egészen a tökéletes mosoly eléréséig.

Vissza

Elérhetőségek

Francia Dent Bt.

Cím: 4024 Debrecen Szent Anna u. 8.
E-mail: info@franciadent.com

Telefon: 
+36 52 320 394
+36 20 595 6444

Nyitvatartás

Hétfő: 8:00 - 16:30
Kedd: 8:00 - 16:30
Szerda: 8:00 - 16:30
Csütrötök: 8:00 - 16:30
Péntek: 8:00 - 15:00
Szombat-Vasárnap: ZÁRVA

Kövess minket itt: