Felnőtt fogszabályozás

Szerző: Francia Dent | 2020. Szeptember 10.

Mi a közös Cindy Crawfordban, Tom Cruise-ban, Beyoncéban, Nicolas Cage-ben vagy épp Gwen Stefaniban? Természetesen a „mindannyian sikeresek és híresek” válasz is megfelelő, de van itt még valami más is: kivétel nélkül felnőttkorban döntöttek a fogszabályozás mellett!

Felnőtt fogszabályozás – egy „híresen jó” megoldás!

Az említett sztárok motivációi persze különbözőek voltak (pl. esztétikai, pszichés vagy akár egészségügyi okok), és az általuk választott technológiák is roppant vegyes képet mutattak. Ebből is látszik, hogy felnőttek esetén rengeteg olyan szempont jöhet szóba, amit mind-mind alaposan mérlegelve kell megtalálni az ideális fogszabályozó készüléket.

A jó hír pedig az, hogy egyáltalán nem kell celebnek lenni ahhoz, hogy az ember élhessen ezzel a lehetőséggel – a megfelelő szakemberek mindenki számára tökéletesen egyénre szabott megoldásokat garantálnak. Persze akad néhány tévhit, amit nem árt eloszlatni a végső döntés meghozatala előtt…

„Már biztos elkéstem vele.”

Az ismert személyeknél maradva, a népszerű Halálos fegyver-filmek sztárja, Danny Glover például 59 évesen kapta meg első fogszabályozóját – a hatás pedig nem is maradt el. Az igaz, hogy a felnőttek esetén más eljárásra van szükség, mint a gyermekeknél, de a fogszabályozós fogtechnikai laborok éppen azért vannak, hogy a páciens orvosaival együttműködve, korszerű technológiával (mélyhúzott készülékek esetén például 3D szkennerrel és elemzőprogrammal) megalkossák a lehető leghatékonyabb, egyedi készülékeket.

„Kinek hiányzik az állandó fájdalom?!”

A fogszabályozás a legdinamikusabban fejlődő területek közé tartozik, az innovációk egyik fő iránya pedig éppen az, hogy a készülékek felhelyezése és hordása a legkisebb kellemetlenséggel járjon. Fontos például tudni, hogy ma már csak a legritkább esetekben kell sort keríteni foghúzásra, a modern módszereknek hála ugyanis a legnagyobb korrekciók is elvégezhetők ilyen beavatkozás nélkül.

„Hogy fogok kinézni tőle?!”

Sokan szeretnének szép mosolyt, de érthető, ha az odáig vezető úton sem akarnak „cseberből vederbe esni”, vagyis a kezelés ideje alatt egy számunkra nem elég esztétikus készülék miatt gátlásossá válni. Számukra a láthatatlan fogszabályozás jelentheti az optimális választást, ahol a fogak belső oldalára helyezett készülék észrevétlenül teszi a dolgát – azaz varázsolja tökéletessé a fogsort.

„Nem lehet egyszerű tisztán tartani.”

Az imént említett láthatatlan fogszabályozók egyik fő védjegye éppen az, hogy a sín könnyen kivehető, így gond nélkül eltávolíthatóak az ételmaradékok. Ráadásul ma már a rögzített készülékek esetén sem kell aggódni például a kellemetlen lehelet miatt, a szakemberek útmutatásának betartásával ugyanis mindvégig fenntartható a kifogástalan szájhigiénia.

„Aggódom, hogy beszédhibás leszek.”

Nyugodtan mondhatjuk, a legkomfortosabb készülékek nemcsak láthatatlanok, de „hallhatatlanok” is – azaz semmilyen beszédproblémát nem okoznak a viselőnek. Sőt, a fogak megfelelő helyzetbe hozása segíti a szabályos hangképzést is, vagyis a fogszabályozás nemhogy rontja, hanem egyenesen javítja a beszéd minőségét.

Ez volt tehát az az 5 mondat, amely a bejegyzés elolvasása után reméljük már Önt sem tartja vissza többé attól, hogy felkeressen egy szakembert és elinduljon a hibátlan fogsor felé vezető – mint láttuk, egyáltalán nem rögös – úton akár felnőttként is!

Vissza

Elérhetőségek

Francia Dent Bt.

Cím: 4024 Debrecen Szent Anna u. 8.
E-mail: info@franciadent.com

Telefon: 
+36 52 320 394
+36 20 595 6444

Nyitvatartás

Hétfő: 8:00 - 16:30
Kedd: 8:00 - 16:30
Szerda: 8:00 - 16:30
Csütrötök: 8:00 - 16:30
Péntek: 8:00 - 15:00
Szombat-Vasárnap: ZÁRVA

Kövess minket itt: